De lekkerste feestelijk toetjes voor na het eten

Op deze blog schrijven wij meestal over eten en natuurlijk specifiek over het maken en eten van tosti’s. Echter, een belangrijk aspect van de maaltijd blijft vaak onderbelicht: de afsluiter, de finale, het toetje! Daarom wijden wij vandaag een complete blogpost aan de lekkerste toetjes die je zelf kunt maken (of kopen). Lees snel verder voor inspiratie en feestelijke toetjes ideeën!

De klassiekers

Met deze klassieke toetjes zijn jullie waarschijnlijk allemaal wel bekend, maar wij sommen ze nog graag even voor je op. Echt Hollands is natuurlijk wel om de maaltijd afsluiten met een bakje chocolade- en vanillevla of yoghurt. Misschien maak je dit toetje wel af met je favoriete toppings zoals hagelslag, aardbeien jam of vers fruit. Dit simpele toetje is heerlijk voor elke dag, maar is natuurlijk niet echt super feestelijk. Doe er een schepje bovenop en vervang de yoghurt eens met schepijs. Dit geeft je toetje gelijk een feestelijker tintje en is natuurlijk ook extra lekker. 

Een andere optie voor een heerlijk en feestelijk dessert, welke iets meer voorbereiding kost, is het bakken van een taart of cake. Het kost wellicht wat tijd, maar dan heb je ook echt iets waar je de show mee steelt! Lekker als toetje is natuurlijk de klassieker tiramisu, creme brulée of een heerlijke oer-Hollandse appeltaart. Online zijn allerlei variaties op deze recepten te vinden, die je gemakkelijk zelf kunt maken en naar eigen smaak en wensen kunt aanpassen. 

Alles met chocolade

Voor een feestelijk toetje is eigenlijk alles met chocolade goed. Een chocoladetaart, choco muffins of zelfgemaakt brownies als toetje is natuurlijk de ultieme chocolade felicitatie. Of geef je gasten heerlijke bonbons mee als chocolade bedankjes na afloop van een feestelijk diner. Vandaag verklappen wij graag ons geheime adresje voor al onze chocolade aankopen. Online of in de winkels van de Chocolate Company koop je de allerlekkerste ambachtelijke chocolade. Wat je ook uitkiest bij deze winkel, elk chocolade item is enorm feestelijk en smaakt heerlijk. 

Maar natuurlijk hoef je het niet zo uitgebreid uit te pakken. Een lekkere chocoladevla of chocolade ijs valt ook altijd uitstekend in de smaak. Wat ook erg makkelijk zelf te maken is is chocolade mouse. 

Bonustip: chocolade tosti

Nu we het toch over chocolade hebben: wist je dat je tosti’s ook met chocolade kunt eten? Raar maar waar. In de Chocolate Company Cafés staan ware chocolade tosti’s op het menu. Zoet brood met een chocoladepasta, geschaafde chocolade, mozzarella en een snufje zout en peper. Smullen maar!