Gezellig samen bakken met je kind

bakken

Hoe leuk is het om samen met je kinderen in de keuken te staan? Samen een recept uitzoeken, naar de winkel gaan en allerlei lekkers bakken. Het is niet alleen heel gezellig, maar ook erg leerzaam. Maar waar kan je het beste mee beginnen? In dit artikel deel ik een paar leuke tips voor bakken met kinderen.

Koekjes bakken

Haal alle vormpjes uit de kast en laat je creativiteit gaan. Bij koekjes bakken kun je allerlei kanten op. Maak eerst het deeg. Laat je kinderen lekker kliederen met het kneden, en help ze als het zwaar wordt. Dan kan het deeg even rusten in de koelkast, en kunnen jullie even wat drinken. Als het deeg in de koelkast staat, wordt het minder plakkerig en is het makkelijk uit te rollen. Rol het deeg uit en druk er allerlei vormpjes uit. Leg deze voorzichtig op de bakplaat en bak de koekjes in de oven. Laat de koekjes eerst even afkoelen voordat je ze samen gaat versieren. Dit geeft het mooiste resultaat!

Muffins

Muffins zijn altijd lekker en makkelijk om te maken. Daarnaast neem je ze makkelijk mee voor een picknick in het bos of een wandeling. Kies samen met je kinderen een recept uit. Het is het handigste om muffins te maken in papieren muffinvormpjes, en met een muffinbakvorm. Dit zorgt ervoor dat ze zeker niet uitlopen, en is ook veiliger bij het eruit halen. Weeg alle ingrediënten samen af. Zo zien je kinderen hoe belangrijk het is om precies te werken, en begrijpen ze wat er allemaal ingaat. Laat je kinderen ook de versieringen maken en wees samen heel creatief!

wit brood bakken

Wit brood bakken

Een basisbrood heeft alleen bloem, water, een beetje zout, een beetje suiker en wat gist nodig. Wil je wit brood bakken dan gebruik je gewone bloem. Bereid het deeg samen, laat je kind ook lekker kneden. Dan is het tijd om het deeg te laten rijzen. Dit is een mooi proces, waarin het gist zijn werk doet. Bak je brood in de oven goudbruin. Kijk regelmatig even samen hoe het gaat.