Gezonder ontbijten en lunchen doe je zo

granola zonder suiker

Vaak denken mensen dat granola een goede optie is als ze gezonder willen eten. Echter zit er vrij veel suiker in. Kijk maar eens in de supermarkt op de verpakkingen van een aantal bekende merken. Wil je granola zonder suiker kopen? We moeten je dan helaas teleurstellen. Er zal altijd een beetje suiker in granola zitten. Het wordt nu eenmaal gemaakt van granen, noten, pitten, zaden en gedroogd fruit. Hier zitten natuurlijke suikers in, waardoor jouw granola nooit suikervrij kan zijn.

granola zonder suiker

Zonder toegevoegde suikers

Wat wel mogelijk is, en ook een stuk beter voor je gezondheid, is om granola zonder toegevoegde suiker te consumeren. In plaats van chocolade zit er dan cacaopoeder in, of minder gedroogd fruit. Granola krijgt zijn vorm doordat het wordt geroosterd in suikers. Wanneer je echter kiest voor granola zonder suiker, wordt dit geroosterd in biologische suikers als ahornsiroop. Deze suikers bevatten voedingsstoffen waar je lichaam iets mee kan, waardoor het beter voor je is dan gewone granola.

Granola zonder toegevoegde suikers is bijna niet in de supermarkt te krijgen, omdat het nog niet zo populair is. Wil je dit graag in huis halen? Dan kun je jouw suikervrije granola online bestellen. Je kunt de smaken helemaal zelf samenstellen. Als je granola uit de supermarkt niet lekker vindt door een bepaald ingrediënt, kun je dat eruit halen bij je online bestelling. Weet je nog niet wat je lekker lijkt, of wil je wat smaken proberen? Dan kun je ook een proefpakket bestellen!