Pindanoten, kan je er te veel van eten?

Houd je van pinda’s of pindakaas? Misschien allebei? Niet zo verwonderlijk, want pinda´s zijn een van de meest geconsumeerde noten in ter wereld. Er zijn veel verschillende manieren om meer pinda’s aan je dieet toe te voegen, van rauw of geroosterd, met of zonder zout, in stukjes of heel, het aanbod is immens.

Pindanoten zijn gezond

Goed nieuws voor liefhebbers van pinda’s! Onderzoek toont aan dat pinda’s een van de gezondste noten zijn die je kunt eten. Uit een recent onderzoek is gebleken dat het regelmatig eten van pinda’s een positief effect kan hebben op ons risico op hartaandoeningen en diabetes, en onze inname van vezels en vitamine E kan verhogen.

Pinda’s leveren meer dan 25% van het totale eiwit en gezonde vetten in een typisch dieet. Dat maakt ze een uitstekende aanvulling op bijna elk dieetplan. Naast het feit dat ze veel eiwitten bevatten, hebben ze ook veel vezels en mineralen zoals magnesium, ijzer en kalium. Ze zijn ook rijk aan B-vitamines en antioxidanten. Net om deze redenen worden ze beschouwd als een superfood.

Hoeveel gram pinda’s mag je eten per dag?

De aanbevolen limiet voor het aantal pinda’s dat je per dag moet eten, ligt rond de 42 gram. Dit zijn ongeveer 16 pinda’s. Met mate eten van pinda’s is belangrijk omdat ze veel vet bevatten en veel calorieën bevatten. Ze zijn gezond voedsel, maar mogen niet te veel worden gegeten. Twee eetlepels pindakaas zijn ongeveer 16 pinda’s.

Je kunt pinda’s toevoegen aan salades en soepen, pindakaas eten op toast of een broodje, of pinda’s gebruiken in recepten zoals roerbakgerechten. Verder is het ook mogelijk om pinda’s aan je desserts toevoegen, zoals koekjes of brownies. Voor meer variatie kun je pinda’s gebruiken om een ​​eiwitshake te maken. Voeg ze gewoon toe aan een banaan en andere ingrediënten zoals lijnzaad, dadels en amandelmelk.

Kun je pinda’s online kopen?

Pinda’s zijn er in verschillende soorten, waardoor het gemakkelijk is om ze in je dagelijkse voeding op te nemen. Ze kunnen rauw of geroosterd worden geconsumeerd. We hebben ook mini-pinda’s met rode schil, die na het roosteren kleiner en lekkerder zijn. Als je van zoete lekkernijen houdt, zijn er honingpinda’s en gekarameliseerde pinda’s beschikbaar. Ook zout wordt vaak gebruikt om een kenmerkende mediterrane stijl te krijgen. Je kunt online verschillende soorten pinda´s bestellen.