Waar kun je kardemom voor gebruiken?

Kardemom

In de keuken zul je zien dat het mogelijk is om veel kruiden door je gerechten te gooien. Zo heb je ook meteen erg veel soorten kruiden waar je uit kunt kiezen. Het ene soort kruid zal licht van smaak zijn en dus ook niet snel overheersen waar je ook kruiden heb waarvan je al snel teveel gebruikt. Dit is natuurlijk ook iets wat je moet leren te gebruiken dan. Soms zie je ook dat je kruiden in unieke vorm hebt. Neem bijvoorbeeld kardemom. Wanneer je aan kruiden denk, denk je misschien aan gedroogde planten of bessen, maar kardemom zal dus ontstaan uit peulen. Deze hebben dan ook nog eens vele gebruiken. Het wordt ook niet alleen in maaltijden gebruikt, maar je kunt het ook bij dranken gebruiken.

Kardemom

In de koffie of thee

Wanneer je dan gaat kijken naar de kardemom peulen zie je dat je deze peulen ook in de koffie of thee kan laten weken. Dit zal dan voor een frisse smaken zorgen wanneer je de groene peulen gebruikt. Ook zal er een heerlijke geur van af komen. Verder kun je de groene peulen ook in maaltijden gebruiken om deze frisse smaak over te brengen. Echter heb je ook nog de zwarte variant van dit kruid. Deze zal een sterk sterker zijn en dus ook voor een beetje warmte kan zorgen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in curry’s en ook in stoofpotten. Mocht je dit willen maken dan kan het lekker zijn om er ook een paar van deze zwarte peulen in te doen.

Andere werkingen

Het kan zo zijn dat je ook andere positieven effecten krijgt van de kardemom peulen. Dit zal dus niet alleen je maaltijd nog lekkerder maken, maar de peulen werken ook antibacterieel. bovendien zit het kruid ook bomvol met mineralen. Die heb je ook nodig om sterk en gezond te blijven.