Waarom zijn dadels zo gezond?

dadels bestellen


De dadel is een heerlijke vrucht die steeds populairder wordt. Dat is ook niet zo gek, want dadels zijn erg gezond en lekker. De dadel is afkomstig uit de dadelpalm die groeit in warme, woestijnachtige en subtropische gebieden. Het grote voordeel van de dadel is dat de vrucht erg veelzijdig is. Dadels zijn in veel vormen te verkrijgen. Zo zijn er gedroogde, verse en gekonfijte dadels. Daarnaast kun je dadels bestellen tegenwoordig, wat het extra eenvoudig maakt om te kunnen genieten van deze bijzondere vrucht. In dit artikel vindt je meer over de dadel en wat de dadel zo gezond maakt.

dadels bestellen

 Dadels zorgen voor een verbeterde hersenfunctie


Een van de gezondheidsvoordelen van dadels is dat dadels zorgen voor een verbeterde hersenfunctie. Dit komt, omdat er in dadels een grote mate aan vitamine B6 te vinden is. Vitamine B6 staat erom bekend de hersenfunctie en daarbij het geheugen te kunnen verbeteren. Het wordt voor je hersenen makkelijker om informatie te verwerken en weer terug te halen.

 Rijk aan vezels


In dadels zijn erg veel vezels te vinden. Vezels zijn erg belangrijk voor een goede gezondheid. Zo dragen vezels bij aan een goede spijsvertering, zorgen vezels voor een verzadigt gevoel na het eten (goed voor afvallen) en gaan vezels verschillende ziekten tegen, zoals diabetes, hartproblemen en darmproblemen.

 Dadels verlagen het triglyceridegehalte


Triglyceride is een vetsoort die te vinden is in de bloedbaan. Teveel aan deze vetsoort kan zorgen voor verschillende problemen met het hart en de bloedvaten. Dadels verlagen het gehalte aan triglyceride in het bloed, waardoor je minder kans hebt op hart en vaatziekten, een hartaanval of aderverkalking. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dadels het triglyceridegehalte met 8-15 procent kunnen verlagen.

 Andere voordelen


Buiten de vezels, vitamine B6 en voordelen tegen hart en vaatziekten hebben dadels nog andere voordelen. Zo zitten er nog veel meer vitamines in dadels, zit er magnesium in dadels en beschikken dadels over kalium. Daarnaast zijn er ook veel mineralen in dadels te vinden. Denk hierbij aan ijzer en zink.

 Waar zijn dadels te vinden?

Dadels zijn eenvoudig te verkrijgen in de supermarkt. Echter zijn er vaak extra stoffen, zoals suiker toegevoegd aan dadels. Door dadels te bestellen weet je zeker dat je pure dadels ontvangt zonder extra toevoegingen.