Wat is havermelk en wat zijn de voordelen?

havermelk barista

Havermelk is een warme, zachte drank die vooral populair is onder mensen met lactose intolerantie. Je kunt havermelk barista ook gebruiken voor het maken van een cappuccino of latte. In dit artikel lees je wat er in havermelk zit en wat de voordelen zijn.

havermelk barista

Wat is havermelk?

Havermelk is een lieflijk en smakelijk drankproduct dat gemakkelijk kan worden gebruikt in thee, koffie, smoothies en andere drankjes. Eerder was het niet altijd te vinden in de winkel. Dat is nu veranderd met de opkomst van havermelk barista’s. 

Ervaringen met het drinken van havermelk als espresso

Havermelk is een heerlijke en gezonde drank. Het is een goede bron van vitamine B12, calcium, magnesium en choline. Het heeft daarnaast ook nog een aantal voordelen voor de gezondheid. Zo zorgt havermelk ervoor dat je sneller herstelt van blessures. “Als espresso drinker ben ik ermee begonnen om mijn bloedsuikerspiegel te verlagen. Ik vind het lekkerder dan koffie en ik merkte dat het mijn energie gaf.”

Havermelk is één van de meest voorkomende melkproducten in de barista cafés. Het is een zacht, subtiel smaakje dat perfect bij koffie en thee past. Vanwege deze smaak kun je havermelk ook gebruiken voor bijvoorbeeld dessert.

Voordelen van een espresso op basis van havermelk

Een espresso op basis van havermelk is een lekker smakelijk drankje dat je prima kunt gebruiken voor een cappuccino of latte. Veel cafés bieden havermelk nu al aan. Zelf een cappuccino of espresso maken met havermelk? Ook dat is mogelijk! Wat zijn de voordelen van een espresso op basis van havermelk? Havermelk is rijk aan vitamine C, wat goed is voor de gezondheid. Ook het lage aantal calorieën maakt het drinken van een espresso op basis van havermelk aantrekkelijk!

Wil je meer weten over havermelk barista? Ecotoday heeft er een review over geschreven.