Wat weet jij van Portugal wijnen?

Bergovino

Wijnen. Je hebt ze in veel verschillende soorten. Ieder heeft weer een andere voorkeur. Om te beginnen bij de verschillende soorten wijnen. Iedere wijn heeft weer een andere smaak. De meeste mensen zijn wel bekend met een zoete- of droge witte wijn. Maar daarnaast ook een rosé of rode wijn. Van bijvoorbeeld de droge witte wijnen zijn ook weer veel verschillende soorten, deze zijn allemaal weer net iets anders. Maar welke Portugal wijnen zijn er allemaal? 

Wijngebieden 

Wijnen worden gemaakt van druiven. Deze druiven komen uit verschillende gebieden. Je hebt wijngebieden in bijvoorbeeld Portugal, maar ook in Duitsland. Zo komen de druiven van de Portugal wijnen uit wijngebieden van Portugal. Een wijngebied is een gebiedsdeel dat gebruikt wordt om druiven te verbouwen, speciaal voor de productie van wijn. Zo heb je in Portugal ongeveer 250 druivensoorten. Deze gebieden liggen in speciale klimaatzones. Deze klimaatzones zijn tussen de 30 en 50 graden.

Wat zorgt ervoor dat Portugal wijnen lekker zijn?

De Portugezen gaan ook mee met de moderne technische middelen. Ze hebben nieuwe inzichten en houden niet langer vast aan tradities. Dit doen ze, omdat het vasthouden aan tradities, waardoor ze authentiek zijn, niet meer werkt. Ze hebben de afgelopen jaren veel verandering meegemaakt. Ze zijn erg aan het experimenteren met nieuwe technieken. Er zijn intussen ook ster-wijnmakers van de Portugal wijnen. Ze maken een goede groei, waardoor de wijnen niet alleen uniek, maar ook nog eens lekker zijn.

Soorten Portugal wijnen

Iedere wijn wordt op zijn eigen manier behandeld. In De Portugal wijnen mogen niet behandeld worden met meer suiker, waardoor het alcoholgehalte verhoogt wordt. Wat wel mag is het zoete net geperste, maar nog niet vergiste druivensap worden gebruikt om de wijnen zoeter te krijgen. Zoals al eerder benoemd zijn er verschillende soorten wijnen. Ook van de Portugal wijnen zijn er een aantal te onderscheiden. Dit zijn bijvoorbeeld Vinhos Verder, dat is een goed en vlug drinkbare wijn. Daarnaast heb je ook de Vinhos Maduros, dit is een wat oudere wijn die een bepaalde opslagduur heeft. Dan heb je nog Vinhos Generosos, dit zijn wijnen die versterkt zijn met alcohol zoals port. Je hebt nog Vinhos Tintos, Vinho Brancos en Vinhos Rosados, dit zijn rode-, witte en rosé wijnen. En als laatste heb je nog Vinhos de Consumo, Vinhos Espumosos en Vinhos Espumantes, dit zijn tafel- en mousserende wijnen. 

Herkenbare wijn

Je hebt dus veel verschillende soorten Portugal wijnen. De ene wijn heeft meer tijd nodig om te rijpen dan de andere. De meeste mensen weten deze snel te herkennen. Ze nemen een slok en weten onmiddellijk te benoemen dat het een typische Portugal wijn is. Ze hebben een onmiskenbaar karakter, waarbij ze uniek en erg lekker zijn. De wijnen zijn ook erg lekker door de unieke druivensoorten. Daarbij proberen de meeste Portugal wijnproducenten zo ver weg mogelijk te blijven van de standaard wijnen, zoals een Chardonnay. Ze vinden het van belang zich vast te houden aan de eigen, unieke druiven, waardoor er een lekkere unieke wijn ontstaat. 

Genieten van een lekker wijntje? Sandorwineimport.nl!